Maximális hőszigeteléssel

Hőszigetelés

Egy ház felépítése igen magas költséggel jár, és komoly feladat is egyben.
A tervezés során a tervező már próbálja megbecsülni a várható költségeket, de a gondos tervezés ellenére is merülnek fel váratlan kiadások szinte minden esetben.
A nem várt plusz kiadások okozhatják azt, hogy az építkezés végén esetenként spórolásra kényszerülünk. Ilyenkor vehetünk olcsóbb járólapot, silányabb minőségű ablakokat, nem olyan márkás kazánt, vagy épp kevesebb hőszigetelést.
Pedig épp azzal követhetjük el a legnagyobb hibát, ha a hőszigetelés vastagságán próbálunk spórolni, akár minőségileg, akár mennyiségileg!
Ugyanis ezt később már igen költséges megvastagítani, változtatni rajta, vagy esetleg a szigetelésre még rászigetelni. Mondhatni lehetetlen, vagy irreálisan nagy költséggel jár.
Viszont egy megfelelő vastagságú és minőségű hőszigetelés előnyeit a ház teljes élettartama alatt élvezhetjük, sőt, ezzel pénzt is spórolunk magunknak a rizsin, hiszen alacsonyabb lesz télen a fűtés költségünk, nyáron pedig nem kell tartanunk annyira a ház túlmelegedésétől, így akár még a légkondit is elfelejthetjük esetenként.
A hőszigetelés kivitelezés minőségére is érdemes figyelni, hogy ne legyenek hőhidak, mert annak hatására kezdődhet meg a házban a páralecsapódás, illetve a penészesedés a sarkokban, illetve a hőhidas részeken. Szóval ha valamin nem szabad spórolni, az a hőszigetelés, és annak a mennyisége!

Megosztás