A lassú ügyintézés már a múlté

Cégkivonat

Sokan emlékezhetnek még azokra az időkre, amikor egy hivatali ügyintézés vagy több órás sorban állással járt, vagy pedig akár heteket kellett várni arra, hogy egy irat elkészüljön, és megkapja az ember. Időpontkérés, utazás, végeláthatatlan várakozás. Nem hiányzik ez senkinek
Szerencsére ahogy gyorsul a világunk, úgy gyorsulnak ezek a szolgáltatások is, mégpedig a digitalizációnak köszönhetően!
Manapság már rengeteg szolgáltatás elérhető online is, és percek alatt meg lehet oldani egy régebben akár hetekig húzódó ügyintézést is.
Gondoljunk csak arra, hogy ma már egy cégkivonat letöltés is pár perc alatt kész, sorban állás nélkül online, vagy például a Földhivatalba sem kell már elmenni egy tulajdoni lapért, hiszen az is online letölthető az ügyfélkapu segítségével.
A kért dokumentumok az adott weboldalról letölthetők, vagy épp e-mailben kapjuk meg az igényelt dokumentumot, nem kell a postásra várni, vagy épp odamenni a megfelelő hivatalba.

E mellett persze a hétköznapi dolgok is áttevődtek az online felületekre, így akár már az élelmiszer bevásárlást is megoldhatjuk egy webáruházon keresztül, és ha egy színházjegyet szeretnénk venni, azért sem kell kimozdulni otthonról.

Megosztás